Grad Dubrovnik

GRAD DUBROVNIK

Grad Dubrovnik je u Hrvatskoj na jugu Dalmacije, uz Jadransko more. To je jedno od najpopularnijih turističkih destinacija u svijetu, kao i popularno mjesto za snimanje filmova. U Dubrovniku postoji veliki broj povijesnih znamenitosti, uključujući i mješoviti stil arhitekture, uključujući gotičke, renesansne i barokne zgrade. Dubrovnik je poznat po svojim zidinama iz 16. stoljeća, koje obrubljuju staru gradsku jezgru. Dubrovnik također ima zbirku muzeja i galerija, zajedno s širokim rasponom trgovina i restorana. Na obali mora postoje obilje kupališta i plaža, kao i nekoliko otoka pogodnih za ronjenje. Dubrovnik je i poznat po svojim ljetnim događanjima, poput glazbenih festivala i razgledavanja.

Povijest grada Dubrovnika počinje u 7. stoljeću, kada su ga osnovali Illiri. Od 8. do 10. stoljeća, grad je postao središte trgovine i razvio se u utvrđenu gradsku državu. U 11. stoljeću, Dubrovnik je postao autonomna država, a njegov je utjecaj na obalu Jadranskog mora trajao do 16. stoljeća. U 15. stoljeću, Dubrovnik je postao središte kulture i umjetnosti. U 16. stoljeću, grad je izgrađen zidinama i utvrđenima, što je značajno poboljšalo njegovu obranu. U 17. stoljeću, Dubrovnik je postao poznat po svojoj trgovini i diplomaciji, što je doprinijelo njegovoj ekonomskoj i kulturnoj raznolikosti. U 19. stoljeću, grad je bio pod vlašću Austro-Ugarske, a nakon Drugog svjetskog rata, postao je dio Hrvatske. Danas, Dubrovnik je poznata turistička destinacija koja nudi bogatu kulturnu povijest i pogled na Jadransko more. Dubrovnik je grad koji morate istražiti osobno a mi u Taxi Pio transferi Zadar pobrinuto ćemo se da Vaš doživljaj bude nezaboravan.

Kako bismo se mogli što više prilagodili Vašim potrebama molimo ispunite On-line obrazac. Obrazac je potrebno popuniti najmanje 24 sata prije tražene usluge. Nakon primitka Vašeg naloga ili želje, naš će Vas administrator obavijestiti o svim detaljima.

 

Zanimljivost:


Pogođena Covid -19 zarazom cijela znanstvena zajednica pribjegla je mjeri izoliranja bolesnika odnosno karanteni. Grad- Republika Dubrovnik je prvi u povijesti upotrebljavao  karantene kao oblik zaštite od širenja, tadašnjih pošasti kuge i kolere. Svi koji su dolazili u Dubrovnik morali su izvjesno vrijeme provesti izvan zidina grada prije nego bi im se dozvolio ulazak.

location on icon Gundulićeva poljana 10, 20000 Dubrovnik, Hrvatska

icon_phone icon +385 (0)20 351 879

envelope icon [email protected]

globe icon www.dubrovnik.hr

Ukupna udaljenost 0 km
Ukupno vrijeme 0 h 0 m
Odaberite vozilo
Odaberite pojedinosti o vožnji Unesite podatke za kontakt
Odaberite vozilo Rezervirajte sada

Hvala na vašoj rezervaciji.

Platite putem PayPala
Bit ćete preusmjereni na stranicu za plaćanje u roku od 5 sekunde.
Plaćajte putem Stripea
Bit ćete preusmjereni na stranicu za plaćanje u roku od 0 sekunde.